Οι Ολλανδοί ποδηλάτες ζούνε περισσότερα χρόνια σύμφωνα με τους ερευνητές

bbc-dutch-live-longer

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ρεπόρτερ του BBC, Anna Holligan αναφέρει ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, οι Ολλανδοί ποδηλάτες ζούνε περισσότερο από αυτούς που δεν χρησιμοποιούν ποδήλατο.

Σε ερώτηση της κας Holligan, η επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, Carlijn Kamphuis, απαντά ότι για κάθε 100 λεπτά ποδηλασίας αντιστοιχεί μείωση της θνησιμότητας κατά 10%. Δηλαδή, κάθε χρόνο αποτρέπονται 6.500 θάνατοι στην Ολλανδία. Στην καθημερινότητα, οι Ολλανδοί ποδηλατούν περίπου 74 λεπτά την εβδομάδα που τους προσθέτει περίπου 6 μήνες στον προσδόκιμο χρόνο ζωής.
Η κα Kamphuis τονίζει «Για κάθε ώρα ποδηλασίας, κερδίζεις μια έξτρα ώρα η οποία προσθέτεται στην ζωή σου».
Η Ολλανδία ή αλλιώς ο Παράδεισος του Ποδηλάτου διαθέτει 37.000 χλμ διαχωρισμένων ποδηλατοδρόμων. Από μικρή ηλικία τα παιδιά ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν το ποδήλατο ενώ οι μεγαλύτερες ηλικίες επωφελούνται από την καλή φυσική κατάσταση που τους προσφέρει το ποδήλατο.
Οι Ολλανδοί διαθέτουν parking ποδηλάτων σε κάθε σταθμό τραίνου ενώ σχεδιάζουν την κατασκευή του μεγαλύτερου parking στον κόσμο με χωρητικότητα 12.000 ποδήλατα.
Σύμφωνα με την κα Kamphuis, κάθε Ευρωπαϊκή χώρα που διαθέτει καλές μετρήσεις των επιπέδων ποδηλασίας και θνησιμότητας μπορεί να προχωρήσει σε αντίστοιχους υπολογισμούς. Τα αποτελέσματα θα ενθαρρύνουν τις κυβερνήσεις να επενδύσουν στο ποδήλατο.
Η κα Holligan καταλήγει ότι τελικά η ποδηλασία δεν είναι διασκέδαση αλλά ζωή.
Μετάφραση από BBC News, 11 October 2015, Anna Holligan reports

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *